Welkom op mijn website, ik ben Olav van Schie Vinoloog in opleiding, deze website heb ik gemaakt om mijn wijnbelevingen op te schrijven en dit met jullie te delen. 1996 begon mijn reis in de wijn op de middelbare hotelschool kreeg ik les van de heer Sjaak Kaptein deze man stond met zoveel passie voor de klas om je alles te vertellen over wijn. Jaren lang gewerkt te hebben in de horeca eerst als kok begonnen als stagere bij bedrijven als van der Valk, Hotels van Oranje, Huis ter Duin, Restaurant de beukenhof, Restaurant Zavelberg(Vreugd en Rust) 1 Michelin ster, daarna  in het Amstel hotel toen 2 Michelin sterren, Vermeer 2 Michelin sterren, Vossius 1 Michelin ster, hotel de L'europe en uiteindelijk een eigen restaurant samen met mijn broer. Toen begon het dus echt met de wijngeste, mijn toenmalige wijnleverancier John Nedersticht, vroeg waarom ik alleen franse wijnen op mijn wijnkaart had staan mijn antwoord was snel en duidelijk: Alleen de fransen kunnen wijn maken! John antwoorde met je weet niet wat je mist en verplichte me zo een beetje om direct Ton Wortelboer (procuwijs) op te bellen en een cursus wijnbrevet (SDEN3) bij hem te volgen zo gezegd zo gedaan, 3 weken later zat ik daar bij Ton Wortelboer iedere avond,10 avonden een uur theorie daarna 8 wijnen proeven en analyseren met het bezielende enthousiasme wat ik herkende van Sjaak Kaptein. Ik kan u vertellen dat als je gelukkig wilt worden volg deze cursus en de wereld is een groot feest. en ja inderdaad er is meer dan alleen Frankrijk kwa wijn, eigenlijk kan je zeggen dat overal ter wereld waar men wijn maakt iets  goeds te vinden is.  

Mijn liefde voor wijnen, liggen nog steeds in de oude wereld(binnen Europa) met name Frans, Duits, Spanje en de Toscane (Sangiovese) Italie. nu moet ik toegeven dat sinds ze in de nieuwe wereld (buiten Europa) als zie niet te heftig met hout omgaan en ze duidelijk meer met het terroir doen de nieuwe wereld me verrast.

 

Geniet en ik neem u mee op een mooie reis door de wijn.